+40766485689 [email protected]

PROIECTE FORAJ USCAT in caramida cu ADANCIME MARE

Unele proiecte, cele mai provoatoare, necesita efectuarea de carotari in caramida de 20-30 metri adancime, foraj uscat. Din varful cladirii pana sub fundatie forajele sunt executate cu precizie si rapiditate.

  • Data: Variata
  • Client: Firme care au castigat licitatii de reabilitare.
  • Proiect: Foraje in zidarie de caramida pentru reabilitare cladiri istorice si de patrimoniu.

Foraj de adancime in ziduri de caramida

Lucrarile noastre de foraj uscat in ziduri din caramida au fost executate folosind masinile cele mai puternice de carotat de care dispunem, fiecare lucrare de foraj venind cu provocari. Forajul trebuie foarte precis pozitionat pentru a nu depasi limita interioara sau exterioara a zidului, care de cele mai multe ori poate fi afectat de trecerea timpului, poate avea pictura pe una din fete sau poate avea decoratiuni exterioare care nu trebuie afectate.
Carotarile au fost necesare pentru reabilitarea unor cladiri cu valoare istorica, monumente de patrimoniu, fiecare astfel de proiect avand specificatii proprii.

 

Procesul de foraj poate fi mult ingreunat de materialele care se gasesc in componenta zidurilor, cum ar fi: paitra de rau, diverse roci de umplutura, barne din stejar, elemente metalice forjate.

 

Foraj uscat orizontal caramida adancime mare biserica
Foraj caramida Parcul Carol
Foraj caramida adanc

Daca procesul de foraj este relativ realizabil cu masini de carotat medii si mari la adancimi de pana in 10 metri liniari, incepand cu aceasta adancime totul se schimba. Masinile de carotat trebuie sa fie cu adevarat puternice, presiunea de aer care trebuie injectata creste, evacuarea prafului devine mai problematica, apar miscari oscilatorii in tuburile de foraj. De aceea folosirea unor masini de carotare cu turatie reglabila electronic este de cea mai mare importanta in mentinerea unui ritm sustinut de carotare. 

Existenta unei fundatii din beton ridica o problema suplimentara.

De-a lungul proiectelor noastre am adaptat constant tehnologia de foraj cat si consumabilele folosite pentru atingerea unor adancimi de foraj din ce in ce mai mari.

 

Foraj uscat prin zid de caramida

Foraj de 18 metri la Facultatea de Stiinte Politice Bucuresti

Foraj uscat biserica Turnu Severin

Setup masina de carotare in caramida

Carotare vericala caramida biserica

Foraje verticale in caramida la Biserica din Vartejul

Armaturi care se introduc in foraje

Sistem de armaturi